Wijkraad, wie zijn wij?

Misschien kent u de wijkraad van haar jaarlijkse activiteiten; de rommelmarkt tijdens Koningsdag, de sport- en speldag, de Nieuwjaarsborrel, Lentekriebels, Kerstfair etc. Of hebben wij u ontmoet op het grote feest ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de wijk in juni 2015.

Maar misschien kent u ons ook nog niet. Wij zijn 6 enthousiaste wijkbewoners die zich volop inzetten voor de held.

Wat doen we?

 • wij hebben contact met de gemeente over verkeer en groenvoorzieningen
 • wij beheren van financiële bijdrage voor wijkbewoners vanuit de gemeente
 • wij organiseren van activiteiten voor onze bewoners
 • wij schrijven van verbeterplannen in de wijk
 • wij vragen vergunningen aan voor activiteiten
 • wij hebben contact met de wijkagent, het wijkteam regio west en jullie
 • wij proberen jullie met elkaar te verbinden
 • wij bezoeken vergaderingen en volgen nieuws in de gehele gemeente

Maar u kunt ons steunen door als vrijwilliger te helpen bij activiteiten en initiatieven en/of door lid te worden van het bestuur of van de vereniging. Zo kunnen we samen met u vaker activiteiten organiseren.

Wat speelt nu?

Zo zijn we momenteel bezig met het realiseren van een wijkgebouw/jeugdhonk “De Heldenburcht”, een samenwerkingsinitiatief van wijkraden De Held en Gravenburg. Ook daarvoor zoeken we nog enthousiaste vrijwilligers, meedenkers, meedoeners en potentiële huurders.

Neem gerust contact met ons op via de button op de website, of de Facebook pagina’s; https://www.facebook.com/wijknieuwsdeheld

https://www.facebook.com/Heldenburcht

Namens het bestuur van Wijkraad de Held e.o.

Gerald Klinker

Voorzitter

2 thoughts on “Wijkraad, wie zijn wij?

 1. Titia Heeringa Reply

  Fier! Verloskundigen nieuwe naam voor praktijk

  Groningen, 7 juli 2017 – De Verloskundigenpraktijk van Groningen gaat verder onder een nieuwe naam: Fier! Verloskundigen. Het team van vier verloskundigen is al ruim 25 jaar werkzaam in de stad Groningen en directe omgeving. Het team neemt de passie en deskundigheid mee, maar met een nieuwe uitstraling. Benice Clingeborg, Saskia van Barneveld, Itske Huberts en Jenneke Kruidhof zien zwangerschap en bevallen als een natuurlijk proces. Zij willen aanstaande moeders daarbij op een persoonlijke manier begeleiden. De verloskundigen hopen dat de ouders trots terug kunnen kijken op deze bijzondere tijd in het leven.

  De nieuwe naam van de praktijk betekent ook dat er een nieuwe huisstijl komt. De vier vormen in het beeldmerk zijn een abstracte afgeleide van een trotse pauw en symboliseren de 4 verloskundigen, de ontwikkeling van het kind en de dynamiek van het vak.

  Het team van Fier! Verloskundigen is een deskundig team. Het team heeft gezamenlijk ruim 80 jaar ervaring en begeleidden jaarlijks zo’n 400 zwangerschappen en bevallingen. In het dagelijks werk worden zij ondersteund door 3 verpleegkundigen.

  De praktijk is voor iedereen goed bereikbaar, want ze heeft spreekuren op 8 locaties in de stad Groningen en omgeving: oa in de Held en in Vinkhuizen. De exacte locaties zijn te vinden op http://www.fierverloskundigen.nl

  Zouden jullie dit bericht en onze naam met contactgegevens onder het kopje voorzieningen op jullie site willen vermelden?

  Voor meer informatie:
  Fier! Verloskundigen
  http://www.fierverloskundigen.nl
  050-5250669

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *